«Трубу прорвало»: у мережу злили прослуховування з кабінету директора ДБР Труби

17:09, 20.11.2019
«Трубу прорвало»: у мережу злили прослуховування з кабінету директора ДБР Труби

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що є кримінальне провадження, яке дослідить законність різних записів і так званих зливів у соцмережі.

 

Про це він заявив на брифінгу генпрокурора і директора ДБР Романа Труби 20 листопада.

 

Рябошапку запитали, чи будуть у ГПУ відкривати провадження через матеріали Telegram-каналу "Трубу прорвало", де повідомлялося нібито директор ДБР координує свою роботу з офісом президента, зокрема главою ОП Андрієм Богданом.

 

"Давайте спочатку зрозуміємо наскільки ці аудіозаписи є аутентичними, оскільки в сучасному світі і за сучасного розвитку технологій очевидно, що скомпілювати можна все що завгодно. Наскільки я знаю є кримінальне провадження, яке загалом уже відкрито, і яке пов’язане з дослідженням законності проведення таких записів. Тут є декілька складових, декілька нюансів і вони між собою пов’язані. Їх треба буде поєднати і тоді ми зможемо зробити висновки", - заявив Рябошапка.

 

Telegram-канал "Трубу прорвало" з’явився 19 листопада. 


На ньому виклали запис розмови людей з голосами як у Труби та Богдана.  Джерела Цензор.НЕТ підтверджують цей запис. 

 

За словами автора публікації, ця розмова відбулася 17 липня.

 

Зазначається, що спочатку Труба просить помічницю покинути кабінет і набирає Богдана, щоб доповісти про брифінг щодо неявки на допит "Пороха". Далі він радиться щодо наступного виклику Порошенка на допит у справі Корбана (ймовірно, колишній заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан. - Ред.).

 

"Там повістка вручається за три дні і ми технічно не могли його викликати на п'ятницю. Зробімо тут паузу. Як я розумію, нам в цьому провадженні потрібен якийсь результат юридичний. Так. Якщо ми його викличемо на п'ятницю, навіть по беззаконню, він зманіпулює і виставить себе жертвою", - говорить Труба.

 

Далі, вислухавши співрозмовника, Труба додає: "Андрію Йосиповичу, я тобі обіцяю, я все зроблю. Щоб ти зрозумів, у мене 25 слідчих, я не можу всю країну ними перевернути. Але ця справа для нас пріоритетна". 

 

Труба також повідомляє, що "15 справ на експрезидента подав 10 днів тому".