Чехія запросила Зеленського на зустріч Вишеградської четвірки

14:43, 19.11.2019
Чехія запросила Зеленського на зустріч Вишеградської четвірки

Чехія запросила главу української держави на зустріч Вишеградської четвірки, яка попередньо запланована на травень наступного року.

 

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу із прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем у Києві,.

 

"Дякую за зустріч і за запрошення на зустріч Вишеградської четвірки, напевно в травні", - зазначив президент Володимир Зеленський.

 

Бабіш підкреслив, що останнім часом "з Європи не дуже багато прем’єрів приїжджало", і це потрібно змінювати.

 

"З нами є велика делегація з підприємцями щодо інвестицій… Тому я говорю про невеликий рестарт. Тому я кажу, що ми будемо частіше бачитись", - підкреслив чеський прем’єр.

 

Бабіш також  заявив, що Чехія підтримує територіальну цілісність України і реформи, які проводяться в країні.

 

"Ми бачимо в Україні нове політичне середовище, яке має серйозну підтримку українського суспільства. Звичайно, ми підтримуємо територіальну цілісність, суверенітет України, і, звісно, реформи, які відбуваються в різних сферах", - сказав Бабіш.

 

Як повідомляла УМ, 19 листопада Президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником уряду Чехії Андреєм Бабішем, який перебуватиме в Україні з офіційним візитом.

 

Україна започаткувала військово-технічну кооперацію із Чехією, розширивши двосторонню військово-технічну співпрацю.

 

Прем'єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш обговорив з українським колегою ситуацію з поверненням Україною так званого Ямбурзького боргу і повідомив про зрушення у цьому питанні.