У Тбілісі кілька тисяч протестувальників вимагають позачергових парламентських виборів

19:59, 17.11.2019
У Тбілісі кілька тисяч протестувальників вимагають позачергових парламентських виборів

(фото: twitter.com)

У Тбілісі кілька тисяч людей вийшли на акцію опозиції з вимогою провести позачергові парламентські вибори.
 
Як повідомляє "Грузия Online", протестну акцію опозиції під назвою "Усі мінус один - Бідзіна має піти" проводять понад 20 політичних сил. Акція проходить біля парламенту Грузії у відповідь на провал виборчої реформи.
 
Прихильники "Єдиного національного руху" провели збір у Пушкінському сквері, звідки колоною попрямували до парламенту. Учасники ходи несли великий банер з написом "Міняй".
 
"Європейська Грузія" провела ходу від площі Першої Республіки.
 
Спікери мітингу зайняли сцену, з якої, як очікується, вкотре озвучать свій антикризовий план, узгодження якого тривало протягом трьох днів.
 
Через провал конституційної реформи виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили на проспекті Руставелі наметовий табір.
 
Раніше вони висунули владі такі вимоги - призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.
 
У дворі парламенту Грузії в Тбілісі мобілізовано додаткові сили поліції. Частина поліцейських сидить у жовтих автобусах, припаркованих у дворі парламенту. У прес-службі МВС заявили, що правоохоронців "мобілізовано з метою забезпечення безпеки кожного громадянина і правопорядку".