Мінкульт запропонував на посаду мовного омбудсмена Тетяну Монахову

19:37, 16.11.2019
Мінкульт запропонував на посаду мовного омбудсмена Тетяну Монахову

(фото: facebook.com / Тетяна Монахова)

Міністерство культури, молоді та спорту запропонувало Кабінету міністрів кандидатуру уповноваженої з захисту української мови.
 
Про це повідомили в прес-службі Міністерства культури.
 
Відомство запропонувало на цю посаду завідувачку кафедри журналістики Чорноморського національного університету ім. П. Могили Тетяну Монахову.
 
Монахова народилася 2 липня 1980 року у Миколаєві. У 2002 році закінчила Миколаївський державний педагогічний університет ім. В.О. Сухомлинського за спеціальністю "Учитель української мови та літератури та англійської мови й зарубіжної літератури".
 
У 2015 році захистила докторську дисертацію на тему "Сучасні стратегії текстотворення в українській мові" в Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова.
 
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, керівник центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну правову політику та керівник центрального органу виконавчої влади у сфері державної мовної політики подають Кабміну по одній кандидатурі на посаду омбудсмена. Після цього уряд призначає уповноваженого.
 
Нагадаємо, раніше громадські активісти закликали уряд призначити мовного омбудсмена.