Голова «Укрексімбанку» Олександр Гриценко затриманий працівниками СБУ

16:22, 16.11.2019
Голова «Укрексімбанку» Олександр Гриценко затриманий працівниками СБУ

Олександр Гриценко (фото: 5 канал)

Одного з членів правління АТ "Укрексімбанку" затримали співробітники Служби безпеки України за дорученням Генпрокуратури, зараз він в СІЗО.
 
Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.
 
"Він був затриманий співробітниками Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України у межах кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації - ред.), ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - ред.), ч.3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом - ред.)", - написала вона.
 
За словами Гітлянської, затримання відбувалося виключно в межах чинного законодавства. На даний час затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання.
 
Речник СБУ також повідомила, що справу щодо керівника Укрексімбанку веде Генеральна прокуратура України.
 
За хх словами, "ніякого викрадення одного із членів правління АТ "Укрексімбанку" не було". 
 
Як відомо, ЗМІ перед цим повідомили, що в Києві нібито на очах у дитини викрали главу "Укрексімбанку" Олександра Гриценка. Про це повідомив "5 канал" з посиланням на власні джерела, а також телеканал "Прямий" з посиланням на джерела і родичів.
 
За даними ЗМІ, Гриценко гуляв з дитиною, коли невідомі заштовхали його в чорний автобус і зникли в невідомому напрямку. Сім'я звернулася в поліцію, повідомляє "Еспресо".
 
Олександр Гриценко був призначений на пост голови правління "Укрексімбанку" наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року. Колективу банку його представила особисто тодішня голова НБУ Валерія Гонтарева. Гриценко змінив на цій посаді Віталія Білоуса, який очолював "Укрексімбанк" від початку 2013 року.