На Полтавщині суд дав агенту ФСБ 12 років тюрми

22:07, 15.11.2019
На Полтавщині суд дав агенту ФСБ 12 років тюрми

Крюківський районний суд Кременчука Полтавської області засудив агента Федеральної служби безпеки Росії, якого влітку 2019 року викрила контррозвідка Служби безпеки України, до 12 років позбавлення волі.
 
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
 
"Оперативники спецслужби встановили, що колишній працівник органів МВС України був завербований у 2014 році на матеріальній основі в тимчасово анексованому Криму. В його вербуванні брали участь співробітники так званого УФСБ РФ в Республіці Крим і м. Севастополь Микола Путінцев і Кирило Симагін, які є колишніми військовослужбовцями СБУ та які зрадили військову присягу і перейшли на бік ворога", - йдеться в повідомленні.
 
Так, у 2014-2019 роках агент, який отримав від кураторів позивний "Диментій", за матеріальну винагороду збирав для ФСБ РФ інформацію про військові об'єкти, розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної ситуації в Полтавському регіоні та Україні в цілому.
 
"Зібрані розвіддані він передавав до російської спецслужби через відпрацьовані канали електронного зв'язку, а також під час відвідування тимчасово окупованого Криму і Росії. Контррозвідники СБУ затримали чоловіка в Кременчуці Полтавської області 18 липня цього року", - йдеться у повідомленні.
 
Так, Крюківський районний суд Кременчука Полтавської області визнав агента винним у скоєнні злочину за статтею про "державну зраду".
 
"Під час судового засідання зрадник повністю визнав свою провину у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України", - зазначили в СБУ.