Брат Андрія Єрмака отримав контузію на фронті

17:39, 14.11.2019
Брат Андрія Єрмака отримав контузію на фронті

(фото: facebook.com / Денис Єрмак)

Брат помічника президента Володимира Зеленського Андрія Єрмака Денис Єрмак отримав контузію на Донбасі.
 
Водночас лейтенант запасу ЗСУ Орест Каракевич під час брифінгу в Верховній Раді звинуватив Андрія Єрмака і радник-футуролога Ігоря Новікова в тому, що вони нібито під час спілкування із екс-спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером розповіли про загибель своїх родичів на Донбасі, передає "Еспресо".
 
"Ми провели своє розслідування по заявах пана Єрмака і Новікова, що їхні рідні брати були вбиті на Донбасі внаслідок війни. Я одразу зайшов на сторінку до Дениса Єрмака і виявив, що він живий. Зокрема, 1 листопада цього року запостив фото Айдару. Ми з ним перетинались у 2015 році, у батальйоні Айдар він не служив. Патріотично настроєний, до нього немає претензій. На бойових завданнях не був, у складі батальйону не був. Факт - він живий", - заявив Каракевич.
 
За його словами, Ігор Новіков особисто написав коментар до посту Романа Кулика, що його брат живий, знаходиться у лавах ЗСУ і захищає незалежність України: "Брат, слава богу, живий та продовжує захищати Батьківщину. Вважаю, що пан Тейлор обов'язково це ще прокоментує.".
 
"Факт в тому, що в обох брати цілі і неушкоджені. Виявляється, що вони збрехали в США на цю тему", - наголосив військовий.
 
"Пан Єрмак вводить в оману наших міжнародних партнерів, розповідаючи, що в Україні відбувається громадянський конфлікт. Поважні дипломати посольства США Тейлор і Волкер під присягою у Конгресі дають свідчення, що радник президента України сповідує ідею, що це Україна розв'язала війну", - додала міністерка у справах ветеранів Ірина Фріз.
 
Сам брат Андрія Єрмака Денис Єрмак так прокоментував звинувачення:
 
"Чув брифінг Верховної Ради... Почув питання що живий я чи ні... Дуже цікаво... можливо поважні державні мужі не розуміють різницю між "загинути" та "отримати контузію"... Це дуже прикро... Так: а хто каже, що я служив в "Айдарі?" В "Айдарі" я зіткався із своїми побратимами, коли я приїздив в Щастя... Також хлопці ("Кузя" та кілька інших) приїздили до нас в Піски працювати... Спитайте моїх друзів та побратимів... Спитайте в Дніпрян, у ПС, в 3 бтг. 93 ОМБР чи є "Ерема"", - написав він у Фейсбуку.
 
Як повідомляла "УМ", помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак зустрічався у Києві з американським лобістом Брайаном Ланза, який допомагав зняти американські санкції з російського олігарха Олега Дерипаски.