Забудовнику Вавришу дозволили будувати висотку на Печерську

10:33, 13.11.2019
Забудовнику Вавришу дозволили будувати висотку на Печерську

Компанія з орбіти девелопера Андрія Вавриша, якого ЗМІ називають "куратором від Зеленського", попри порушення та відсутність ключових документів, отримала дозвіл будувати висотку на вулиці Вільшанській, 2-6 на столичному Печерську.

 

Про це повідомляють журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

 

"Цю зсувонебезпечну ділянку свого часу намагались забудувати скандальний Анатолій Вайцеховський, підозрюваний в аферах з житлом, і відомий екскерівник "Укрбуду" та екснардеп Максим Микитась, який літав разом із мером Києва Віталієм Кличком на одному чартерному літаку і якому у жовтні повідомили про підозру у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень", - йдеться в програмі. 

 

Однак через суд, рішення Київради та протести місцевих жителів звести висотки на Вільшанській ніхто з них не зміг.


У серпні компанія "МК 8", керівником якої є працівник Вавриша, взяла ділянку площею 2,3 га на Вільшанській, 2-6 у суборенду. А вже на початку вересня Державна архітектурно-будівельній інспекція видала цій компанії дозвіл на початок будівництва першої черги житлового комплексу з офісами, торговими, спортивно-оздоровчими комплексами та паркінгом.

 

Як відзначив експерт Георгій Могильний, серед поданих до ДАБІ матеріалів, немає ключових документів. Зокрема, відсутній основний проект будівництва, який пояснив би що, де і як будуватимуть, у частині документів збільшена реальна площа орендованої ділянки аж до 23 га та порушено Генплан Києва, бо за ним на цьому місці дозволено будувати не більше 8 поверхів.

 

Натомість у першій черзі будівництва запланований будинок на дві секції: перша на 16, друга – на 24 поверхи.

 

Видання відзначає, що нинішній керівник компанії "МК 8" Сергій Софієв є працівником Андрія Вавриша, а керівником компанії, яка значиться засновником "МК 8", є Дмитро Овсій – юрист і партнер Вавриша.

 

У липні керівником фірми "МК 8" був Вадим Струневич, який пішов у нардепи від "Слуги народу", а тому був змушений залишити посаду керівника компанії-забудовника.

 

Вавриш підтвердив, що забудова Вільшанської – його проект, і він має на нього "неабиякі плани". 

Як повідомляла УМ, у серпні голова Офісу президента Андрій Богдан і київський забудовник Андрій Вавриш провели три дні і День Незалежності у Франції, на весіллі "смотрящего" за Мін'юстом Андрія Довбенко і Анни Огренчук. Гості відпочивали на приватній яхті.
 
 
Також Вавриш заявляв, що із 2018 року він із ексгендиректором "1+1 медіа", а нині нардепом від "Слуги народу" Олександром Ткаченком є співвласником Одеської кіностудії. 
 
 
У жовтні стало відомо, що компанії з орбіти керівника президентського офісу Андрія Богдана і забудовника Андрія Вавриша зводять житловий комплекс на майже 30 гектарах рекреаційної землі Національної академії внутрішніх справ.