НАБУ провело обшуки в «Райффайзен Банк»

09:25, 12.11.2019
НАБУ провело обшуки в «Райффайзен Банк»

 

 

Детективи НАБУ перебували 11 листопада ввечері в "Райффайзен Банку", щоб затримати голову правління Олександра Пісарука. Також провели обшуки у справі VAB банку про ймовірне заволодіння рефінансуванням Нацбанку на суму 1,2 мільярда гривень.

 

Про обшуки в Райффайзен Банку повідомило УМ джерело в правоохоронних органах.

 

Ексглава НБУ Валерія Гонтарева заявила в коментарі виданню "Новое Время", що можливе затримання Пісарука пов'язане з його роботою в НБУ.

 

Під час роботи в НБУ Писарук відповідав за банківський нагляд.

 

"Ми з ним і розчищали всі ці авгієві стайні", – зазначила Гонтарева.

 

 

В НАБУ повідомили про затримання 7 людей, але прізвищ не назвали.  

 

Затримання відбулися за підозрою у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком у 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банк". Мовиться про колишніх та чинних посадовців НБУ, VAB та приватних компаній, пов’язаних із кінцевими бенефіціарами VAB.

 

Правоохоронці готуються оголосити затриманим підозру, а далі суд має обрати їм запобіжний захід.

 

"Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства. Деталі – згодом", – повідомили на фейсбук-сторінці НАБУ.

 

 

Олександр Пісарчук обіймав посаду першого заступника голови Нацбанку України з липня 2014 року по грудень 2015 року. До цього, з жовтня 2010 року він був регіональним керівником ING Корпоративного банкінгу в Центральній і Східній Європі (Нідерланди).

 

20 серпня 2019 року наглядова рада АТ "Райффайзен Банк Аваль" вирішила призначити головою правління банку Олександра Пісарука замість Володимира Лавренчука, який обіймав цю посаду протягом 14 років.