Скорочення чиновників призведе до колапсу роботи органів соцзахисту на Донбасі - Лубінець

14:52, 11.11.2019
Скорочення чиновників призведе до колапсу роботи органів соцзахисту на Донбасі - Лубінець

У зв'язку із анонсованим урядом скороченням кількості державних службовців в органах соціального захисту населення в Донецькій і Луганській областях можливий колапс, оскільки й зараз, до скорочення, в окремих установах спостерігаються значні черги з вимушених переселенців і жителів окупованих територій.

 

Про це заявив глава Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець під час Погоджувальної ради.

 

"Напевно, це дуже добре - скорочення, але чому в рішенні Кабінету міністрів не були передбачені особливості Донецької і Луганської області. Наприклад, у Волноваському районі працює зараз 229 людей, після скорочення залишається 70, Управління соцзахисту населення зараз - 104, залишається 30, сто тисяч населення, яке проживає - більше ста тисяч переселенців. Там зараз черги неймовірні, а після скорочення - уявляєте, що там буде відбуватись", - зазначив Лубінець.

 

За його словами, крім того, щодня до населених пунктів Донецької і Луганської областей прибувають тисячі громадян України з ОРДЛО.

 

При цьому голова Кабміну Олексій Гончарук підкреслив, що уряд, в першу чергу, скорочує непотрібні функції держчиновників, а не людей.

 

Нагадаємо, Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин у рамках п’ятиденного виїзного засідання на Донбас 23 жовтня провів засідання у місті Краматорськ, на якому обговорювався стан дотримання прав громадян у зоні проведення ООС і окупованих територіях.

 

Як повідомляла УМ, Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що Державну службу статистики (Держстат) скоротять на 1 770 працівників,