Стали відомі подробиці загибелі адвоката на Житомирщині

10:46, 11.11.2019
Стали відомі подробиці загибелі адвоката на Житомирщині

Чоловіки, конфлікт з якими призвів до загибелі адвоката Святослава Пархоменка, полювали без відповідних дозволів. Це і викликало суперечку, що переросла у стрілянину.

 

Про це УМ повідомили у Поліції  Житомирської області.

 

Попередньо встановлено, що члени громадської організації “Радомишльські мисливці” поблизу села Царівка Коростишівського району на Житомирщині виявили групу чоловіків, які полювали без дозволів. Члени громадської організації намагалися припинити браконьєрство, що спричинило перепалку.

 

Під конфлікту, за попередньою інформацією, Пархоменко вистрелив із пістолета і спричинив одному з браконьєрів поранення.

 

Потерпілий вистрелив у відповідь з мисливської рушниці, завдавши адвокатові смертельне поранення в живіт. Поранений адвокатом чоловік був госпіталізований. Деталі інциденту та хронологію подій остаточно встановить слідство.

 

 

"10 листопада в лісовому масиві на кордоні Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями. У результаті смертельне вогнепальне поранення дістав директор громадської організації "Радомишльські мисливці" (директором організації є Святослав Пархоменко, - ред.), ще одного чоловіка з важким пораненням госпіталізували", - повідомили в пресслужбі.

 

Зазначається, що близько 11:30 на спецлінію "102" надійшло повідомлення від єгеря Слободецької районної громадської організації "Радомишльські мисливці" про виявлення в лісовому масиві Радомишльського району на території приватних угідь браконьєрів і про конфлікт з ними із застосуванням зброї.

 

"Попередньо встановлено, що між сторонами виник конфлікт, у ході якого було застосовано вогнепальну зброю. У результаті смертельну травму дістав 41-річний киянин. Також ще один чоловік, 52-річний житель Київської області, був госпіталізований з важким вогнепальним пораненням", - ідеться в повідомленні.

 

Інші учасники конфлікту були доправлені в поліцію для встановлення всіх причин і обставин події. Усі вони мешканці Радомишльського та Коростишівського районів віком від 17 до 55 років.

 

Попередня кваліфікація події - ст. 15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) і ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. 

 

Нагадаємо, 25 жовтня убили Володимира Бороха, свідка у справі  про загибель колишнього депутата Держдуми Вороненкова. Це сталося під час перестрілки в Шевченківському районі Харкова.

 

Денис Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

 

Охоронець Вороненкова також дістав поранення, але встиг поранити кілера. У результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя. 

 

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося. Замовником довгий час вважався громадянин РФ Володимир Тюрін, але в жовтні 2019 року з нього зняли підозру.

 

Двоє інших співучасників злочину (уродженець міста Харкова Юрій Василенко і громадянин України Ярослав Левенець) були оголошені в розшук.