Уляна Супрун програла суд щодо фейків депутата Дубінського

18:37, 08.11.2019
Уляна Супрун програла суд щодо фейків депутата Дубінського

Уляна Супрун (фото: NewsOne)

Суд відмовив екс-керівниці Міністерства охорони здоров’я Уляні Супрун у задоволенні позову до народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
 
Про це сама Уляна Супрун повідомила у Фейсбуку.
 
"Вже зараз зрозуміло, що суддя просто побоялася задовольнити наш позов, попри те, що нинішній народний депутат дозволяв собі поширювати брехню. Показово насправді те, що доки Дубінський не отримав мандат, суддя задовольняла клопотання, приймала докази та демонструвала бажання розбиратися у справі. Але щойно Дубінський став народним депутатом, суддя втратила інтерес до справи. Судова система, у якій статус чи посада людини, а не закон, є чинником, що впливає на рішення суду, є хворою та потребує докорінних змін", - написала вона.
 
У задоволенні позову відмовила суддя Солом’янського районного суду Києва Козленко. Супрун планує наступного тижня ознайомитись з обґрунтуванням такого рішення і подавати апеляцію
 

Вона відзначає, що адвокати Дубінського в процесі судового розгляду декілька разів змінювали свою позицію щодо того, ким все-таки є їхній підзахисний - журналістом, який має право критикувати посадовців, громадянином, який має право на власну думку, чи народним депутатом.
 
Рішення Солом’янського суду щодо свого позову Супрун вважає поганим сигналом, адже це означає, що "люди на кшталт Дубінського можуть абсолютно безкарно далі генерувати фейки та атакувати тих, хто робить зміни на користь суспільства та держави".
 
Свій пост у соцмережі Уляна Супрун проілюструвала картинкою "найбезглуздіших речей на світі", на якій є і фотографії Солом’янського райсуду Києва.
 
Як відомо, 17 жовтня Супрун написала пост, у якому анонсувала новини щодо судового процесу стосовно фейків Дубінського, а поза тим розповіла про "наближену тему - геморой".
 
Зазначимо також, нещодавно Олександра Дубінського впіймали на брехні про працівника Генпрокуратури.