Суд не дозволив перейменувати вулицю у Херсоні іменем Гандзюк

12:11, 08.11.2019
Суд не дозволив перейменувати вулицю у Херсоні іменем Гандзюк

Апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду попередньої інстанції щодо визнання протиправним рішення про перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю Катерини Гандзюк.

 

Про це повідомляє пресслужба суду.

 

П’ятий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Херсонської міської ради та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка, і залишив без змін рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня щодо визнання протиправним рішення про перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю Катерини Гандзюк.

 

Відповідне рішення було ухвалене 6 листопада. Постанова може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

 

У суді розгляд справи назвали таким, що "викликав суспільний резонанс серед громадськості".

 

Нагадаємо, Херсонський окружний адміністративний суд 10 травня скасував рішення Херсонської міської ради щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

 

22 лютого на засіданні сесії Херсонської міськради депутати вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені активістки Катерини Гандзюк.

 

На Лютеранській розташовані управління СБУ та Нацполіції Херсона.

 

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. У неї були опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Станом на 21 вересня Гандзюк перенесла 11 операцій.