Поліція за заявою Портнова відкрила справу на журналістів «Схем»

18:29, 07.11.2019
Поліція за заявою Портнова відкрила справу на журналістів «Схем»

Слідчі Національної поліції України розпочали кримінальне провадження за заявою адвоката Андрія Портнова. Відповідна заява до поліції про вчинення правопорушень невідомими особами надійшла сьогодні, 7 листопада.

 

Про це повідомляє пресслужба МВС.

 

Як зазначено у повідомленні, відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, забов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

“Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 ККУ) та порушення недоторканності приватного життя (ст. 182 ККУ)”, — йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, раніше Нацполіція відкрила кримінальне провадження через тиск Портнова на редакцію “Схем”

 

Також медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» виступив із відкритою заявою щодо погроз Андрія Портнова редакції програми «Схем» і закликав українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності Андрія Портнова і гарантувати безпеку журналістам та співробітникам команди розслідувачів.