Убивство Ноздровської: Россошанському продовжили арешт

14:25, 07.11.2019
Убивство Ноздровської: Россошанському продовжили арешт

Юрій Россошанський

Шевченківський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської Юрію Россошанському.

 

Про це повідомляє пресслужба суду.

 

"Вчора, 6 листопада суд продовжив міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб", - сказали в пресслужбі.

 

Як повідомляла «УМ», 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, Ірина загинула від множинних колото-різаних ран.

 

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

 

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Россошанський все ще може вийти на волю за амністією.

 

Сам Россошанський у суді заявив, що визнає підозру і додав, що на нього не чинили тиск. Вишгородський суд арештував його на 60 діб без права внесення застави.

 

Перші результати експертизи ДНК з тіла убитої правозахисниці засвідчили причетність підозрюваного до вбивства.