«Європейська Солідарність»: Влада будує режим путінського зразка

13:14, 07.11.2019
«Європейська Солідарність»: Влада будує режим путінського зразка

Після намірів запровадити кримінальну відповідальність для журналістів за так звану "неправдиву інформацію" влада почала реалізовувати свої плани наступу на свободу слова.

 

Про це йдеться на сайті "Європейської солідарності".

 

"Прямий" канал залишається одним із небагатьох засобів масової інформації, який не співає осанну президенту Зеленському. Саме з цим ми пов'язуємо обшуки в офісі Володимира Макеєнка, який є власником "Прямого" каналу. Ключову роль у цих діях, як завжди, відіграє поплічник Януковича Портнов та його "шістка" керівник ДБР Труба", – сказано в заяві.

 

У партії зазначили, що Україна переживала різні часи, але до подібного тиску на засоби масової інформації не вдавалися навіть у часи Януковича.

 

"Наступ на свободу слова є одним із елементів зміни геополітичного курсу країни, який проводить нинішня влада. Мотиви влади зрозумілі – побудова в Україні режиму путінського зразка, коли правляча монобільшість уже поставила під контроль президента Зеленського усі правоохоронні структури та суди", – зауважують у партії.

 

"ЄС" має намір звертатися з відповідними заявами до європейських структур та міжнародних організацій, оскільки дії української влади не відповідають стандартам європейської демократії та повертають Україну в русло російського штибу авторитарної політики.

 

Як повідомляла УМ, у власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка проводили обшуки.

 

А міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності за маніпуляцію інформацією.