Сьогодні політв’язню Сейрану Салієву виповнюється 34 роки

09:20, 05.11.2019
Сьогодні політв’язню Сейрану Салієву виповнюється 34 роки

4 листопада – день народження кримськотатарського активіста, бранця Кремля Сейрана Салієва. Політв’язню виповнилося 34 роки.

 

Про це повідомляє “Кримська солідарність”

 

Це вже третій день народження, який він зустрічає у стінах російського СІЗО.

 

“Батько чотирьох малолітніх дітей, єдиний син та опора матері з 11 жовтня 2017 року позбавлений волі. Названий терористом. Безпідставно, – йдеться в інформації правозахисників. – Людина, яку знають в рідному місті і далеко за його межами як веселу, чуйну, порядну. Його звинувачують в тому, що абсолютно йому не властиво. Як і іншим необґрунтовано заарештованим кримським татарам, мусульманам”.

 

Як вже повідомлялося, силовики РФ провели обшук у камері фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Салієва. 

 

Нагадаємо, у лютому цього року проти 8 фігурантів другої Бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” було порушено кримінальну справу за статтею 278 КК РФ (насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади).

 

Як писала УМ, 21 травня 2018 р. у Криму затримали координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та кримського татарина Едема Смаїлова. Звинувачення проти них об’єднали з гучною бахчисарайською справою «Хізб ут-Тахрір».

 
За останні два роки поплічники Кремля провели незаконні обшуки у п’яти мусульманських сім’ях, затримавши п’ятьох кримських татар, яких звинувачують у причетності до забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». 
 
 
Ще шестеро кримських татар були взяті під варту в жовтні 2017 року. Всі вони — жителі міста Бахчисарай: Сервер Зекір’яєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, а також Ернес Аметов.
 
 
Як відомо, на території Російської Федерації діяльність міжнародної ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір» потрапила під заборону, хоча на території США, а також країн Європи їхня діяльність є легальною.
 
 
А ось для російських силовиків заборона на дію мирного зібрання громадян стала додатковою можливістю заарештовувати невгодних та кидати їх до тюремних катівень. 

 

  •