Інститут раку контролюють «мертві душі» та екс-регіоналки

19:18, 31.10.2019
Інститут раку контролюють «мертві душі» та екс-регіоналки

(фото: "Главком")

До наглядової ради Національного інституту раку входять міністр охорони здоров’я часів прем'єра Миколи Азарова Олександр Аніщенко, колишні депутатки Партії регіонів Інна Богословська та Тетяна Бахтєєва, академік Євген Патон і двоє людей, які вже померли.
 
Як передає "Слідство.Інфо", склад наглядової ради не змінювався з 2011 року.
 
Її склад затверджував колишній прем'єр-міністр Микола Азаров. До органу ввійшла Тетяна Бахтєєва - голова комітету Ради з питань охорони здоров’я у 2006-2014 роках та депутатка від "Опозиційного блоку" у 8 скликанні парламенту.
 
Бахтєєва розповіла "Слідству.Інфо", що не розуміє, чому МОЗ і Кабмін не затверджують новий склад наглядової ради Інституту раку. 
 
"Я там була без моєї згоди. Просто зробили такий запис", - сказала вона.
 
До складу наглядової ради також входить міністр охорони здоров'я у 2011-2012 роках Олександр Аніщенко, депутатка Верховної Ради від "Партії регіонів" Інна Богословська та президент Академії наук України Євген Патон.
 
Також членом наглядової ради є Григорій Бондар, який помер у 2014 році. Коли затверджували склад ради, Бондар був генеральним директором Донецького обласного клінічного протипухлинного центру. Немає серед живих й іншого члена ради - оперного співака Дмитра Гнатюка.  
 
Головний лікар Інституту раку Андрій Безсоненко сказав "Слідству.Інфо", що наглядова рада не працює з 2015 року. Він припустив, що це може бути пов’язано зі зміною керівництва закладу.
 
Директором інституту в 2015 році стала онколог Олена Колесник. Вона мала б ініціювати перегляд цього питання та разом з МОЗ подати на затвердження Кабміну новий склад ради.
 
"Я ініціювала три рази (створення нової громадської ради, - ред.). Пані Супрун була проти", - сказала Колесник.
 
Як відомо, наглядова рада Національного інституту раку повинна слідкувати за управлінням майном інституту, проведенням закупівель та контролювати діяльність закладу.