У НАТО висловили підтримку зусиллям Зеленського з мирного врегулювання на Донбасі

11:00, 31.10.2019
У НАТО висловили підтримку зусиллям Зеленського з мирного врегулювання на Донбасі

Держави-члени НАТО підтримують зусилля Президента України Володимира Зеленського з мирного врегулювання на Донбасі і впевнені, що на шляху держави до членства в Альянсі необхідні реформи.

 

Про це заявив Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг під час засідання Комісії Україна – НАТО, що проходить в Києві.

 

"Ми підтримуємо зусилля президента Зеленського з мирного розв’язання конфлікту, і ми високо цінуємо ваше лідерство і ваші зусилля. НАТО підтримує Україну політично і практично, допомагаючи зміцнити оборонні інститути Збройних сил України... Президент Зеленський і уряд України мають потужний народний мандат щодо провадження широкомасштабних реформ. Україна зараз досягає євроатлантичних принципів і стандартів для того, щоб задовольнити очікування свого населення. Процес реформ є необхідним для майбутньої безпеки і процвітання вашої країни і вашого просування до майбутнього членства в НАТО", - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський бере участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, що проходить в Києві.

 

Раніше Столтенберг закликав країни НАТО збільшити підтримку Україні, а також повідомив, що вперше за декілька останніх десятиріччя НАТО мають намір змінити свою військову стратегію.

 

Столтенберг заявив, що Північноатлантична рада відвідує Україну для того, щоб продемонструвати продовження підтримки країни з боку НАТО.