Зеленський розповів про плани співпраці з НАТО

10:46, 31.10.2019
Зеленський розповів про плани співпраці з НАТО

Президент України Володимир Зеленський розповів про плани співпраці з НАТО. Окрім того, подякував НАТО за підтримку, зокрема, за наполегливі вимоги щодо Росії припинити агресивні дії та вивести війська з окупованих територій України.

 

Про це він заявив сьогодні на засіданні Комісії Україна-НАТО в Києві.

 

"Дякуємо за незмінну позицію союзників щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України та невизнання анексії Криму. Вдячні за наполегливі вимоги НАТО до Росії припинити агресивні дії та вивести війська з окупованих територій України", - сказав Зеленський.

 

За його словами, Україна прагне поглибити співпрацю з НАТО для зміцнення обороноздатності, посилити стійкість України до сучасних загроз, підвищити взаємодію між державними органами України та структурами НАТО.

 

"Ми вдячні за те, що Альянс продовжує надавати нам політичну і практичну допомогу, особливо у реформуванні сектору безпеки і оборони. Розраховуємо також прискорити процес досягнення ЗСУ сумісності з силами Альянсу. Пропонуємо предметно розглянути приєднання України до Програми розширення можливостей НАТО. Певен, що Україна готова до переходу на цей новий рівень нашої співпраці", - сказав Зеленський.

 

За його словами, Україна зацікавлена посилити взаємодію для відновлення стабільності та безпеки у Чорноморському регіоні.

 

"Ми очікуємо на підтримку пропозицій України щодо практичних кроків по імплементації чорноморського пакету НАТО, ухваленого в квітні цього року", - сказав Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, президент України Володимир Зеленський бере участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, що проходить в Києві.

 

Усі країни-члени НАТО єдині у засудженні анексії Росією Криму і агресії проти України на Донбасі і очікують виконання Кремлем своїх зобов'язань за мінськими домовленостями,, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у виступі

 

Раніше Столтенберг закликав країни НАТО збільшити підтримку Україні, а також повідомив, що вперше за декілька останніх десятиріччя НАТО мають намір змінити свою військову стратегію.