Олег Сенцов: Революція гідності перетворилася в контрреволюцію ненависті (відео)

13:57, 30.10.2019
Олег Сенцов: Революція гідності перетворилася в контрреволюцію ненависті (відео)

Олег Сенцов

Український режисер Олег Сенцов виступив на Форумі Єдності в Маріуполі.
 
У свої промові він зазначив, що окрім влади Росії, а саме Володимира Путіна, та корупції, Україна має ще одну проблему - "ми самі", передає "Громадське".
 
"Я повернувся з Польщі, у мене була зустріч в Центрі солідарності в Гданську. Хлопець з Івано-Франківська, який поїхав в Польщу на заробітки, підійшов до мікрофона і запитав: Ви, Олег, повернулися додому. Ви побачили ті відносини між людьми, які були на Майдані? Я сказав "Ні, я цього вже не бачу", - сказав він.
 

"Я добре пам'ятаю, як було тоді. Взимку. Коли ми спілкувалися один з одним ввічливо, коректно, відкрито і чесно. Це все допомагало мені все 5 років. Я знав, заради чого я ризикував всім у Криму, я знав, заради чого сиджу. Я знав, для чого я це роблю. Це допомагало. Приїхавши і побачивши, що відбувається в нашому суспільстві, я побачив, на мій превеликий жаль, що ми все це втратили... Революція гідності перетворилася в контрреволюцію ненависті. Ми дуже агресивні один до одного, роздроблені, нетерпимі до будь-якої думки", - сказав Олег Сенцов.
 
Як повідомляла "УМ", Український кінорежисер Олег Сенцов прокоментував емоційну розмову президента України Володимира Зеленського з добровольцями у Золотому: "Сором за президента і гордість за добровольця. Не пишу про військових, бо не відчуваю на це морального права, оскільки не був на війні. Хочеться лише сказати їм спасибі, за те, що у нас все ще є своя країна".