В уряді хочуть вже до Нового року скасувати трудові книжки

11:56, 30.10.2019
В уряді хочуть вже до Нового року скасувати трудові книжки

Дмитро Дубілет (фото: facebook.com)

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що в уряді написали законопроєкт та постанову про скасування обов'язковості трудових книжок, тиждень тому їх "пустили в роботу".
 
Про це він сказав в інтерв'ю "Економічній правді".
 
"Я познайомився з головою Пенсійного фонду, він мені показав, як працює їхня електронна система. Виявляється, в Пенсійному фонді з 2000 року все в електронній формі. У них, до речі, крута система. Я кажу: "А чому ми тоді трудові книжки досі не скасували?" "Та якось ніколи не було політичної волі". Я кажу: "Так давайте зробимо". Він каже: "Давайте", - сказав Дубілет.
 
За його словами, він зателефонував міністру соціальної політики Юлії Соколовській: "Юля, тут така справа. Давай скасуємо обов'язкові трудові книжки". Вона каже: "Ну, давай".
 
"Я подзвонив Милованову (Тимофій Милованов - міністр економіки, - ред.), кажу: "Я знаю, що ти там реформуєш КЗпП. Ти не проти зробити трудові книжки необов'язковими?". Він каже: "Звичайно, не проти". Так ми зібрали чат, колеги написали законопроект і постанову, ми тиждень тому пустили їх в роботу. Я сподіваюся, що в цьому році зможемо реалізувати", - розповів Дубілет про ідею скасування обов'язкових трудових книжок.
 
"Мені подобається в нашому Кабміні те, що у всіх правильні робочі відносини. Я не знаю, але у мене таке враження, що так просто в минулому Кабміні міністри не могли один одному дзвонити і швидко вирішувати проблеми. У нас в Кабміні можуть бути трохи різні ідеології, хтось більше лібертаріанець (сукупність політичних філософій і рухів, що підтримують свободу як основний принцип, - ред.), хтось менше. Але таке враження, що система моральних цінностей у багатьох в порядку", - додав він.