«Все відбувається спокійно»: Зеленський прокоментував розведення сил у Золотому

15:43, 29.10.2019
«Все відбувається спокійно»: Зеленський прокоментував розведення сил у Золотому

Президент Володимир Зеленського привітав початок процесу розведення військ біля Золотого Луганській області.

 

Про це він заявив журналістам у кулуарах інвестиційного форуму в Маріуполі, пише "Новости Донбасса".

 

"Все спокійно відбувається. На цій ділянці немає ніяких обстрілів", - заявив він.

 

Коли журналісти попросили Зеленського прокоментувати інформацію про розведення у Золотого, він сказав, що потрібно дочекатися офіційного підтвердження штабу ООС. У свою чергу одна з журналісток сказала президенту, що таке підтвердження вже є.

 

"Прекрасно, прекрасно", - відреагував Зеленський.

 

За словами президента, дзеркальне відведення військ почалося, тому що місія ОБСЄ і українська сторона зафіксували семиденний "режим тиші" на цій ділянці.

 

У відповідь на питання, чи відома дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки» президент заявив: «Ще нічого не знаю».

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що вже є попередня дата саміту лідерів «нормандського формату», проте поки він не може говорити про неї.

 

Як повідомляла УМ, 29 жовтня штаб української воєнної Операції об’єднаних сил повідомив, що о 12:00 почався процес розведення сил і засобів у районі Золотого-4.

 

1 жовтня в столиці Білорусі Мінську учасники Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на сході України домовилися про початок розведення сил і засобів біля Петрівського Донецької області і Золотого-4 Луганської області із 7 жовтня.

 

Як повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, це розведення були змушені відкласти через порушення російськими гібридними силами режиму припинення вогню в цих місцевостях. Зокрема, вранці 7 жовтня бойовики впродовж 20 хвилин вели обстріл у районі ділянки планованого розведення сил біля Золотого.