Американські ЗМІ назвали ім'я ймовірного наступника лідера «Ісламської держави»

11:15, 28.10.2019
Американські ЗМІ назвали ім'я ймовірного наступника лідера «Ісламської держави»

Абдулла Кардаш, також відомий як Хаджі Абдулла аль-Афар, взяв на себе роль лідера терористичної організації “Ісламської держави” після загибелі Абу-Бакра аль-Багдаді.

 

Про це пише Newsweek з посиланням на співробітника однієї з близькосхідних розвідок.

 

Раніше, в серпні, Кардаш був нібито призначений аль-Багдаді відповідальним за “мусульманські справи” в ІД.

 

Американська розвідка має інформацію про шість людей, які можуть претендувати на право стати наступником аль-Багдаді, повідомляє The Washington Post з посиланням на урядові джерела. Єдина людина з цього списку, яку видання називає по імені — це Абдулла Кардаш.

 

Кардаш — колишній іракський офіцер, який служив під початком Саддама Хусейна, пише Newsweek. “Таємнича особистість туркменського походження з іракського міста Таль-Афар, який більше десяти років тому був разом з аль-Багдаді ув’язнений американськими військовими в тюрму в таборі Букка і став одним з його найближчих соратників”, — характеризує його The Washington Post.

 

До моменту смерті аль-Багдаді його посада лідера ІД став символічним — він майже не брав участі в справах організації, пише Newsweek.

 

Як повідомляла УМ, 27 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про ліквідацію американськими військовими аль-Багдаді. За словами американського лідера, разом з ватажком ІД було знищено безліч бійців угруповання та його спільників. Трамп також висловив подяку Туреччині, Сирії, Росії та Іраку за сприяння в проведенні операції.

 

Місцезнаходження ватажка терористичного угруповання “Ісламська держава” (ІД) Абу Бакра аль-Багдаді, знищеного в результаті спецоперації сил США в провінції Ідліб, було встановлено завдяки сприянню одного з його основних помічників.