Лондонська лабораторія визначить походження штаму дифтерії на Закарпатті

10:12, 26.10.2019
Лондонська лабораторія визначить походження штаму дифтерії на Закарпатті

Лондонська лабораторія взяла на обстеження штам дифтерії, яким заразились студенти Ужгородського національного університету, які приїхали на навчання з Індії.

 

Про це Громадському повідомив лікар-інфекціоніст Віктор Петров.

 

Після проведених досліджень медики зможуть визначити походження штаму.

 

«Ми будемо мати його генеологію і ми тоді отримаємо відповіді на питання и це є штам завезений чи він є наш чи він можливо є якимось таким типованим. Ми тоді будемо мати повну інформацію», — наголосив лікар.

 

Водночас, Петров наголосив, що студенти могли інфікуватись саме в Україні.

 

«Ми повинні розуміти, що ті студенти-медики, які інфікувалися, швидше за все вони внаслідок дезадаптивних ситуацій, коли імунітет їхній не справився, наприлад, із цією бактерією, цілком ймовірно могли інфікуватись в Україні тому, що у нас відсоток нещеплених понад 50 серед дорослого населення», — наголосив інфекціоніст.

Як повідомляла УМ ,в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії серед студентів-іноземців. 15 людей перебувають в обласній інфекційній лікарні. 23 жовтня для чотирьох інфікованих використали усі наявні в області 8 доз протидифтерійної сироватки та очікують поповнення сироватки в області від МОЗу.

 
Зі свого боку, в Ужгородському нацуніверситеті, студентами якого були інфіковані дифтерією, на трьох факультетах оголосили 10-денний карантин.
 
 
Місто отримало додаткові 8 тисяч доз вакцини проти дифтерії.
 

У Києві  захворів на дифтерію в 9-річний школяр.