Рух опору капітуляції скликає Всеукраїнське віче у День гідності

20:14, 25.10.2019
Рух опору капітуляції скликає Всеукраїнське віче у День гідності

Співкоординатор руху Мирослав Гай розповів, що жителі прифронтових населених пунктів не хочуть бути в "сірій зоні" та не підтримують капітуляційні дії влади.


Про це він сказав на пресбрифінгу "Руху опору капітуляції", передає Еспресо.TV.

 

"На сьогодні існує ще декілька небезпечних тенденції з боку влади. Ми бачимо, що є намагання розірівати єдність українського суспільства, обрати якихось волонтерів, громадських активістів, блогерів, військовослужбовців, розділити їх на частини, ми зараз бачимо, як відбуваються зустрічі в Офісі президента з різними активістами, про деяких не чули останні 5 років", - сказав Гай.

 

Він також зазначив, що влада намагається подати капітуляцію як мир і перемогу.

 

"Нам намагаються нав'язати думку, що більшість українського суспільства підтримують капітуляційні дії влади, які зараз відбуваються, що намагаються подати як мир і як перемогу. Ми хочемо показати те, що мир на будь-яких умовах з РФ, це не мир - це капітуляція і що більшість суспільства розуміє це, не поділяє таку точку зору влади." - сказав Гай.

 

Він додав, що жителі прифронтових територій не хочуть бути поміж двома вогнями.

 

"Я у вересні об'їздив всю лінію фронту, розмовляв з військовими, місцевими і там є розуміння загрози. того що велика кількість сіл, міст, містечок можуть лишитись у сірій зоні, а це означає, що вони будуть посередині лінії вогню, між двома воючими арміями," - зазначив Гай.

 

Координатор додав, що офіс президента робить взаємовиключні заяви.

 

"Враховуючи те, що після оголошення перемир'я Зеленським, кількість обстрілів збільшилась в рази, ми розуміємо, що безпекове питання також не вирішене. Поки немає виведення військ та припинення обстрілів про яке розведення може йти мова. Коли ми чуємо з ОП шизофренічні заяви про те, що для зустрічі в Нормандському форматі подолані всі перепони, але обстріли не завершені, тому що не може відбутись відведення військ, то це заяви, які суперечать одна одній." - додав Гай.

 

Він запросив усіх на віче у День Гідності, 21 листопада.

 

"Ми запрошуємо всіх на форум, щоб обговорити проблемні питання майбутнього України і план стратегічної дії. Ми запрошуємо всіх небайдужих громадян прийти в День гідності 21 листопада о 19:00 на Майдан Незалежності, на Всеукраїнське віче, Ми згадаємо всіх, хто віддали своє життя за те, щоб День гідності був спроможний. Згадаємо всіх тих, хто віддав життя за те, щоб Україна обрала європейський вектор
розвитку, рух до НАТО, до цивілізації", - підсумував Гай.