Аваков став на захист полку Нацгвардії «Азов»

12:09, 25.10.2019
Аваков став на захист полку Нацгвардії «Азов»

Арсен Аваков (фото: facebook.com)

Спроба дискредитації спецпідрозділу Нацгвардії полку "Азов" є свідченням якості його боротьби за незалежність та територіальну цілісність України.
 
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з головою місії США пані Крістіною Квін, коментуючи офіційну позицію України щодо інформаційної кампанії з дискредитації підрозділу "Азов", інформує прес-служба МВС.
 
За його словами, підрозділ спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є законним регулярним підрозділом Національної гвардії України.
 
Особовий склад підрозділу зразково виконує службово-бойові завдання із захисту Батьківщини.
 
"Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є навмисним намаганням дискредитувати підрозділ "Азов" та Національну гвардію України, перш за все, у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відношеннях з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі", - сказав Аваков.
 
Міністр зазначив, що бойова ефективність спецпідрозділу "Азов" у захисті держави від військової агресії є справжньою причиною намагання зупинити його гібридним методом.
 
Аваков висловив сподівання, що чесна і відкрита позиція України буде врахована партнерами та соратниками по боротьбі щодо захисту демократії.
 

Як повідомляла "УМ", конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз опублікував лист, який підписали 39 конгресменів - колег по Демократичній партії, в якому вони вимагають внести полк "Азов" до списку іноземних терористичних організацій.

 

Своє звернення конгресмени пояснили нібито "ультранаціоналістичним" характером полку та його співпрацею з неонацистами, а також звинуватили підрозділ у зв’язку з терористом, який влаштував стрілянину в мечеті новозеландського міста Крайстчерч в березні 2019 року. Тоді загинули 50 людей.

 

У свою чергу керівництво полку "Азов" заявляє, що звернення 40 членів Палати представників Конгресу США щодо внесення підрозділу до переліку терористичних організацій, є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку.