Гончарук дав керівнику ДФС у Чернівецькій області тиждень на боротьбу з корупцією

21:11, 24.10.2019
Гончарук дав керівнику ДФС у Чернівецькій області тиждень на боротьбу з корупцією

(фото: facebook.com)

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук побував на кордоні з Румунією в Порубному Чернівецької області, поскаржився на корупцію і контрабанду і дав тиждень на вирішення проблем.
 
Про це Олексій Гончарук написав у Facebook.
 
За його словами, в митному пункті Порубне на кордоні з Румунією Гончарук він очікував побачити черги людей і машин, але їх там не було.
 
Міністр припустив, що до його приїзду добре підготувалися і розповів, як водії йому скаржилися на кілометрові черги на всіх митних пунктах.
 
Також згадав, що на митних пунктах досі не запущені стаціонарні сканери: "З семи сканерів, які закупила ДФС - жоден не працює".
 
Дорікнув митникам щодо реконструкції під’їзних шляхів, на яку виділили гроші рік тому, а "грошей і доріг нема", і попросив генпрокурора Руслана Рябошапку покарати винних.
 
Поскаржився на "шалену" боротьбу з контрабандою. Мовляв, звіти з конфіскованими тапками і шампанським є, а "справжня контрабанда в звіти не потрапляє".
 
"Даю тиждень начальнику Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталію Шпаку... Звертаюсь до представників всіх правоохоронних органів - або ви припиняєте кришувати контрабанду, або вам нема чого робити на ваших посадах".