Антимонопольний комітет дозволив азербайджанському Bakcell придбати «Vodafone Україна»

11:39, 24.10.2019

Антимонопольний комітет України ухвалив рішення надати дозвіл компанії Bakcell (зареєстрована у Баку, Азербайджан) придбати понад 50% акцій Preludium B.V., що дозволить їй стати опосередкованим власником мобільного оператора «Vodafone Україна».


Про це йдеться у рішенні Антимонопольного комітету.

«Сьогодні Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ «BAKCELL» (м. Баку, Азербайджан) на опосередковане придбання акцій компанії «Preludium B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії. Це дозволить азербайджанській компанії набути опосередкований контроль над українським мобільним оператором, відомим під брендом Vodafone», — повідомляють в Антимонопольному комітеті.

 

Компанія Bakcell - оператор мобільного зв'язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Вона була заснована в 1994 році і була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB.

 

Наразі у відкритих джерелах немає точних відомостей, хто є основним власником Bakcell.

 

Мережа Bakcell, що складається з понад 7,5 тис базових станцій, охоплює 93% території (за винятком окупованих територій) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн осіб.

 

Компанія Vodafone Ukraine входить до групи МТС (через дві проміжні юрособи - люксембурзьку Allegretto Holding S.a.r.l. і нідерландську Preludium B.V.), в якій мажоритарним акціонером є російський бізнесмен Володимир Євтушенков.