В Полтаві поховали ветерана батальйону «Донбас» Дмитра Фесенка

13:49, 23.10.2019
В Полтаві поховали ветерана батальйону «Донбас» Дмитра Фесенка

У середу, 23 жовтня, в Полтаві поховали відомого ветерана АТО, 36-річного спортсмена Дмитра Фесенка, який помер унаслідок тривалої хвороби.

 

Про повідомляє місцеве видання 0532,2, ветерана відспівали у Свято-Успенському соборі, поховали — на центральному кладовищі міста, на Алеї Героїв.

 

Полтавець Дмитро Фесенко із 2015 року служив у батальйоні “Донбас”. Був розвідником-санітаром, пізніше став снайпером.

 

 

Фесенко отримав поранення внаслідок підриву на розтяжці, але втік із госпіталю до Києва, щоб узяти участь в першому відборі на престижний Марафон морської піхоти США. Дмитро успішно пройшов цей відбір та в жовтні 2016 року пробіг на марафоні 10 кілометрів.

 

“Більше року він боровся з онкологією та до останнього дня він жив на повну, насолоджувався кожним моментом”, — пише побратим Дмитра Вадим Свириденко — уповноважений президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в АТО.

 

Фесенко брав участь у багатьох легкоатлетичних заходах для ветеранів, зокрема біг у команді на марш-кидку Cateran Yomp у Шотландії у 2018 році.

 

Дмитро Фесенко помер 21 жовтня в Полтаві під час спортивного тренування внаслідок раптової зупинки серця (відірвався тромб).

 

Через три дні Дмитро мав вилітати до Вашингтона і бігти 10 км поряд із ветераном АТО з ампутацією на черговому марафоні Морської піхоти США.

 

“Пройшовши через війну, маючи численні поранення і хворобу, Діма жив на повну, кожен день, кожну хвилину. Він постійно весело посміхався в обличчя смерті та заохочував інших до активного життя. Слава Герою!” – написав друг Фесенка Володимир Гаврилов.

 

Як повідомляла УМ,