Сенцов отримав нагороду Польської кіноакадемії

08:53, 23.10.2019
Сенцов отримав нагороду Польської кіноакадемії

Українському режисеру, колишньому політв'язню Олегу Сенцову вручили спеціальну нагороду Польської кіноакадемії – Орла за "Відвагу та незламність".

 

Про це повідомляє "Укрінформ"

 

Нагороду вручив Даріуш Яблонський, голова кіноакадемії.

 

 

Андрій Дещиця, посол України в Польщі, подякував польським кінематографістам за підтримку та підкреслив, що без постійного нагадування про Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів, їх би не вдалось визволити. 

 

Як повідомляла УМ, український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов створює громадську організацію, що займатиметься правозахисною та культурною діяльністю.

 

21 жовтня вручили міжнародну нагороду Ukrainian ID Awards – «за незламну силу в боротьбі за ідеали свободи»

 

 

Як відомо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Натоміть Росії були видані 35 засуджених, 11 з них були помилувані, 19-м скасовано запобіжний захід, двоє вже перебували на волі, одного було передано російській стороні раніше. Одним з переданих був Володимир Цемах.