Коломойський порадив Порошенку «дуже обережно висловлюватися»

16:34, 22.10.2019
Олігарх Ігор Коломойський порадив п’ятому президенту Петру Порошенку бути обережнішим у висловлюваннях, які стосуються близького до олігарха телеканалу "1+1" і його самого.
 
Про це Коломойський сказав у коментарі "Українській правді".
 
"Петру Олексійовичу треба дуже обережно висловлюватися на адресу "1+1" і бажано Коломойського, бо ми з ним почнемо розбирати все його героїчне минуле за 5 років", - пригрозив він.   
 
"У кінці 2014 року чи десь на початку 2015 р. відбувся конкурс з продажу 25% акцій "Вінницяобленерго", які ще тоді знаходилися в фонді держмайна і, коли одна з наших компаній брала участь (у конкурсі, - ред.) торгувалася, то Порошенко особисто мені обурювався, що "нафіга ти подався на цей конкурс підняв мені ціну" і тому подібне. Особисто зізнався, що це його акції. І що через те, що подалася якась компанія, пов’язана зі мною, він обурювався, бо довелося зробити зайвих два-три кроки і більше заплатити", - заявив Коломойський.
 
За словами олігарха, Порошенко "був вкрай цим незадоволений, це вже в якості президента".
 
"Тому коли він каже, що не має до цього ніякого відношення... ця компанія ("Енера Вінниця", ред.)  - це 100 відсотків його дочірнє підприємство, яке належить "Вінницяобленерго" чи тим, же акціонерам, яким належить "Вінницяобленерго". І він має пряме відношення до підвищення тарифів", - стверджує Коломойський.
 
За словами Коломойського, у 2013-2014 роках Порошенко, ще до того, як став президентом, позичив Костянтину Григоришину 50 мільйонів доларів. А взамін він взяв під заставу акції "Вінницяобленерго". Кошти Григоришин нібито отримав від Порошенка через офшори.
 
Коломойський розповів, що Григоришин із Порошенком досі не розрахувався і кому наразі належать акції "Вінницяобленерго" в олігарха не знають: "чи то Григоришину строк погашення заборгованості продовжили, чи то Порошенку уже перейшли у власність".
 
Також олігарх порадив Порошенку готуватися до цивільних судових процесів, які його очікують.