Окупанти засудили на 15 років полоненого журналіста Асєєва

12:54, 22.10.2019
Окупанти засудили на 15 років полоненого журналіста Асєєва

Українського журналіста та блогера Станіслава Асєєва окупанти засудили до 15 років в’язниці за рішенням так званого "Верховного суду"  так званої "Донецької народної республіки".

 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на інформаційні ресурси окупаційної влади окремих районів Донецької області

 

За версією бойовиків, Асєєв з березня 2015 року по травень 2017 го вів візуальну розвідку місць дислокації підрозділів «Народної міліції «ДНР» і передавав дані представникам Служби безпеки України. Також у матеріалах справи стверджують, що блогер вербував у соцмережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового й іншого характеру.

 

Так званий «суд» визнав Асєєва визнаним винним за статтями «Організація екстремістського співтовариства», «Шпигунство і підбурювання до шпигунства», «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності». Асєєв відбуватиме в колонії суворого режиму.

 

Нагадаємо. журналіст Станіслав Асєєв, який писав під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території. Пізніше стало відомо, що його взяли в полон бойовики, звинувативши у шпигунстві на українську армію.

 

17 серпня 2018 року телеканал "Россия-24" показав програму, в якій полонений журналіст Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Тоді бойовики вперше показали Асєєва з моменту затримання.

 

Місія США при ОБСЄ закликала Росію посприяти звільненню журналіста Станіслава Асєєва