У Бундестазі не готові визнати Голодомор геноцидом

18:32, 21.10.2019
У Бундестазі не готові визнати Голодомор геноцидом

Комітет із петицій німецького Бундестагу розглянув у понеділок, 21 жовтня, петицію про визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду.
 
 
 
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
 
 

Депутати й далі міркуватимуть, уряд не готовий визнати цей факт на юридичному рівні, хоча на політичному погоджується з фактом злочину, 

 

Про петицію, яка назбирала понад 73 тисячі підписів за необхідних 50 тисяч, розповіла одна з ініціаторів збору підписів, українська активістка з Мюнхена Наталія Ткачук.

 

Вона та професор історії Герхард Сімон навели цифри щодо однієї з найстрашніших гуманітарних катастроф і найбільших злочинів проти людства ХХ століття.

 

Розповіли, що про визнання вже заявили чимало парламентів, а також запевнили, що прагнення України, аби Голодомор визнали геноцидом, аж ніяк не пов’язане з планами в майбутньому намагатися отримати відшкодування, а є лише намаганням вшанувати пам`ять жертв сталінізму.

 

Останній аргумент не здався переконливим для багатьох представників політичних фракцій, які взяли участь у засіданні. А також для держсекретаря МЗС ФРН Міхаеля Рота.