ГПУ повідомила Олені Лукаш про зміну підозри

23:19, 17.10.2019
ГПУ повідомила Олені Лукаш про зміну підозри

Прокурори Генеральної прокуратури України повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому міністру юстиції України, а також іншим особам.

 

Про це йдеться на сайті ГПУ.

 

«В ході досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін’юсту на закупівлю послуг, необхідних для виконання Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, затвердженої Законом України від 18.03.2004 № 1629-IV на загальну суму 2 мільйони 523 тисячі гривень», – ідеться в повідомленні.

 

«Триває досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України», – додають у ГПУ.

 

Як повідомляла УМ, раніше Лукаш заявляла, що Генеральна прокуратура України викликає її на допит як підозрювану.

 

Генпрокуратура з 2014 року розслідує кримінальне провадження проти Лукаш та її заступника Юрія Іващенка. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191 (розтрата майна), а також статтею 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Йдеться про заволодіння коштами держбюджету на суму 2,5 млн грн.