Місія ООН стурбована діяльністю сайту «Миротворець»

10:32, 17.10.2019
Місія ООН стурбована діяльністю сайту «Миротворець»

Заступник голови місії ООН Бенджамін Моро закликав чинну українську владу закрити сайт "Миротворець. На його переконання, інформація, яку публікує цей ресурс, несе загрозу для людей.

 

Про це повідомлють «Українські новини».

 

«Як ви знаєте, сайт має особисті дані осіб, включно з журналістами, що порушує національне законодавство та міжнародні норми. Ті, чиї дані розміщені на сайті, позначаються як терористи, сепаратисти і зрадники. Відкриття їхніх даних створює небезпеку для таких осіб», — виступив Моро.

 

Як приклад представник місії ООН розповів про людину, яка постала перед судом щодо конфлікту на Донбасі й чиї дані було опубліковано на "Миротворці". За його словами, цю особу вбили на сходовому майданчику її будинку в Маріуполі. Цілком імовірно, що мовиться про бойовика Романа Джумаєва із прізвиськом "Джулай".

 

"Розслідування цієї справи було відкрито, але жодного прогресу досі немає. На жаль, контактні дані багатьох журналістів все ще залишаються на цьому сайті, що наражає їх на небезпеку. Тому ми знову закликаємо членів парламенту ініціювати закриття цього сайту та довести це розслідування до завершення", – додав Моро.

 

До слова, під час нещодавнього 14-годинного пресмарафону від імені скандального антиукраїнського блогера Анатолія Шарія президента Володимира Зеленського запитали, коли закриють сайт "Миротворець". Зеленський відповів на запитання від Шарія про закриття “Миротворця” За словами так званої журналістки, на цьому ресурсі "людей називають злочинцями без суду й слідства та публікують відверту брехню".

 

Одного разу навіть мою дружину записали в "Миротворець", потім зняли. Не пам'ятаю, був я там, чи ні... Не було? Поки що не було. Я – президент, я не можу відкривати чи закривати сайти, – відповів на це гарант.

 

Щоправда згодом додав, що є готовим включатися, якщо є порушення законодавства.

 

".Але, з іншого боку, якщо я буду втручатися як президент у будь-які сайти... Це неправильно", – додав Зеленський.


Це сайт однойменного центру. Щодо останнього, як мовиться на сайті, це незалежна недержавна організація. Її створила група вчених, журналістів і фахівців з питань дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Сам сайт є незалежним недержавним ЗМІ.


Приклад діяльності ресурсу! Співак Олег Винник потрапив до бази "Миротворця" Співак Олег Винник потрапив до бази “Миротворця”


На "Миротворці" здебільшого публікують інформацію про "зрадників Батьківщини, бойовиків, найманців і терористів, російських військовослужбовців – військових злочинців". Відомості про таких осіб зазвичай заносять у розділ "Чистилище". У центрі наголошують, що їхня діяльність відповідає законам України та міжнародним нормативно-правовим актам.

 

Як повідомляла УМ, український проект "Миротворець" заніс до свого "Чистилища" впливового російського телеведучого, провідного співробітника державного "Першого каналу" (РФ) Володимира Познера.