Палата представників США прийняла резолюцію проти рішення евакуювати війська із Сирії

08:49, 17.10.2019
Палата представників США прийняла резолюцію проти рішення евакуювати війська із Сирії

Палата представників конгресу США в середу прийняла резолюцію, в якій засудила рішення Дональда Трампа вивести американські війська з північно-східних районів Сирії. У резолюції зазначається, що цей крок дозволив турецькій армії почати там операцію проти курдських формувань.

 

Про це повідомляє The Hill.

 

За документ проголосували 354 конгресмени, проти – 60, ще четверо утрималися,

 

Резолюція окрім заперечення рішення Трампа, містить заклик до президента Туреччини Ердогана "негайно припинити односторонні військові дії на північному сході Сирії та поважати угоди, що стосуються Сирії".

 

Крім того, законодавці закликають адміністрацію США працювати над тим, щоб турецькі військові "діяли стримано", а також США продовжували надавати підтримку сирійським курдам і біженцям в регіоні "за допомогою надання гуманітарної допомоги, в тому числі переміщеним особам або іншим чином".

 

Резолюція, на відміну від закону, не є обов'язковим до виконання документом для адміністрації США, а демонструє точку зору законодавців з того чи іншого питання.

 

Як повідомляла УМ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відкинув заклик США до припинення вогню на півночі Сирії і заявив, що наступ на курдів триватиме.

 

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. "Наша місія - запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

 
Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів.
 
 
 
У неділю міністр оборони США Марк Еспер заявив, що США мають намір евакуювати всіх американських військових із північної частини Сирії через турецький наступ у регіоні.
 
 
В понеділок Вашингтон засудив дії турецької влади і в понеділок запровадив санкції проти вищих урядових чиновників Туреччини.
 
  
14 жовтня Курди домовилися з Асадом про розміщення військ на кордоні з Туреччиною.
 
 
Пізніше Трам наптсав лист Ердогану, в якому закликав його "не бути дурнем" і зупинити вторгнення  до Сирії.

 

  •