Поновлений на посаді голови КС Шевчук написав заяву у ДБР на Тупицького

21:33, 16.10.2019
Поновлений на посаді голови КС Шевчук написав заяву у ДБР на Тупицького

Станіслав Шевчук, якого суд поновив на посаді голови Конституційного суду, написав заяву до Держбюро розслідувань проти чинного очільника КС Олександра Тупицького.


Про це Шевчук повідомив у ефірі програми «Нині вже» на hromadske.

 

Він розповів, що викликав поліцію та зафіксував факт, що 16 жовтня його не пустили на роботу.

 

«Охорона сказала, що Тупицький, є такий голова, він сказав, що мене не впускати загалом у приміщення. Я зафіксував цей факт і сьогодні ж звернувся у ДБР із заявою на пана Тупицького про скоєння кримінального правопорушення, невиконання судового рішення», — зазначив Шевчук.

 

Поновлений голова КС вважає, що судячи з поведінки чинного керівництва КС, вони планують затягувати цю справу.

 

«Я не міг уявити, що Конституційний суд не виконує рішень своїх колег, інших суддів», — сказав він.

 

Шевчук зазначив, що не планує оббивати пороги Конституційного суду, чекаючи на виконання судового рішення.

 

«Ну чекайте, я ж не можу перетворювати це у якийсь акт клоунади. Я сподівався на своїх колег, що отримавши це рішення будуть якісь змістовні кроки щодо його виконання. Замість того, я так бачу, що цього немає, іде затягування процесу і це може затягнутися достатньо довго. Але з іншого боку, справедливість я відчув з цього рішення суду, і я думаю, що колеги не будуть дуже довго опиратись виконанню судового рішення», — резюмував він.

 

Як повідомляла УМ, поновленого на посаді Шевчука не пустили до Конституційного суду. 

Нагадаємо, напередодні Станіслав Шевчук приніс до Конституційного суду заяву про поновлення його на посаді судді та голови на підставі рішення Окружного адмінсуду столиці.

 

 
11 жовтня суддя Окружного адмінсуду Києва Андрій Федорчук ухвалив рішення про поновлення звільненого Станіслава Шевчука на посаді судді і голови Конституційного Суду.

14 травня судді КСУ на спеціальному пленарному засіданні проголосували за звільнення судді Станіслава Шевчука на основі висновків постійної комісії з питань регламенту та етики. За звільнення Шевчука проголосували 12 суддів із 18-ти.

Раніше Центр протидії корупції повідомив, що США відмовили у візі голові Конституційного суду Шевчуку через скасування статті про незаконне збагачення. Сам Шевчук назвав своє звільнення "політичним замовленням".