На Буковині невідомі зірвали українські прапори з могил воїнів АТО

20:54, 14.10.2019
На Буковині невідомі зірвали українські прапори з могил воїнів АТО

У Чернівецькій області невідомі зловмисники зрізали прапори України з могил двох загиблих учасників антитерористичної операції.

 

Про це повідомляє “Молодий буковинець”.

 

Інцидент трапився вночі у неділю, 14 жовтня, на День захисника України, в селі Банилів Вижницького району. 

 

Прапори зрізали із могил загиблих бійців АТО Івана Діяконюка та Олександра Колотила.

 

За словами жителів Банилова, родичі загиблих учасників АТО виявили зрізані прапори на могилах вранці 14 жовтня. Поблизу двох могил зловмисники залишили тільки дерев’яні жердини від прапорів.

 

Родичі загиблих бійців мають намір звернутися до правоохоронних органів у зв’язку з цим інцидентом.

 

Олександр Колотило та Іван Діяконюк – одні з перших буковинців, які влітку 2014 року пішли воювати в зону АТО. Військові загинули на Луганщині під час виконання бойового завдання.

 

Сержант 1-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України Іван Діяконюк з 13 липня 2014 року вважався зниклим безвісти. Бійця поховали в рідному селі Банилові у червні 2015 року. Тодішній президент України Петро Порошенко нагородив Діяконюка орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

 

Військовослужбовець 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України Олександр Колотило востаннє телефонував рідним увечері 13 липня 2014 року. Тоді він повідомив, що разом із бійцями йде до Луганського аеропорту, а їхню колону обстрілюють із “Градів”. Відтоді про нього не було жодних звісток.

 

8 вересня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

 

Олександра Колотила поховали у Банилові в березні 2015 року.

 

Раніше УМ повідомляла, у місті Мена Чернігівської області вандали на кладовищі пошкодили пам'ятники загиблим учасників бойових дій на Донбасі.