Кабмін виділив Смілі на опалення 16 мільйнів гривень

15:22, 14.10.2019
Кабмін виділив Смілі на опалення 16 мільйнів гривень

Переговори були тривалі та складні, кажуть в обладміністрації Черкащини (фото: facebook.com / Ігор Шевченко)

12 жовтня Кабмін ухвалив рішення про спрямування до Сміли безповоротної допомоги в розмірі 16,1 мільйона гривень.
 
Про це повідомив голова Черкаської обладміністрації Ігор Шевченко.
 
За його словами, ці кошти критично необхідні, аби люди в Смілі вчасно отримали в домівки тепло.
 
"У п'ятницю, 11 жовтня, відбулася надважлива нарада Міністерства розвитку громад та територій України під головуванням очільниці міністерства Альони Бабак. Питання порядку денного - критична ситуація із опалювальним сезоном в Смілі", - розповідає чиновник.
 
Він каже, що переговори були тривалі та складні. Адже спочатку мова йшла про надання поворотної допомоги, яку і місто Сміла, і Черкаська область не можуть собі дозволити. Хоча, за фінансовими показниками, міська влада мала змогу частково погасити борги. Але цією можливістю не скористалася.
 
"Під час наради я поінформував про фінансово-економічні розрахунки та необхідність вирішення питання, аби опалювальний сезон у Смілі таки почався вчасно", - стверджує Ігор Шевченко.
 
Він додав, що влада робить все,  щоб надзвичайної ситуації у зв'язку із початком опалювального сезону у Смілі не було.
 
"Вважаю великою перемогою те, що питання вирішуємо не на тлі паління шин у Смілі чи в холодних лікарнях та школах, як це було минулого року", - підсумовує керівник обладміністрації.
 
Нагадаємо, що торік у Смілі місцеві жителі організовували акції протесту через холод у квартирах, школах, дитсадках та лікарнях.