Супрун звинуватила уряд Гончарука у зриві медреформи

09:17, 13.10.2019
Супрун звинуватила уряд Гончарука у зриві медреформи

Кабінет міністрів звільнив державного секретаря Міністерства охорони здоров'я Артема Янчука, який був призначений при Уляні Супрун.

 

Про це повідомила ексглава МОЗ Уляна Супрун у Фейсбук.

 

"Щойно на закритому засіданні уряду Зоряна Скалецька з голосу подала питання про звільнення державного секретаря Міністерства охорони здоров'я України Артема Янчука, який від середи перебуває в декретній відпустці, і покладання його обов'язків на Інну Солодку. По суті уряд сьогодні звільнив чоловіка, який перебуває в декретній відпустці й доглядає за трьома дітьми і зробили це без будь-якого попередження, як боягузи", - йдеться у фейсбуці Супрун.

 

 

 

Янчук поклав свої обов'язки на гендиректора директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірину Литовченко, але Кабмін призначив т.в.о. держсекретаря Інну Солодку.

 

Супрун зазначила, що Солодка прийшла в МОЗ кілька тижнів тому, а раніше очолювала юридичний департамент Дкржгеокадастра. Це колишня колега Андрія Пивоварова, голови юридичної служби МОЗ при Раїсі Богатирьовій.

 

Ексміністр написала, що звільнення Янчука було проведено "в супертаємному режимі з порушенням законодавства", і вона тепер не знає, як "цю сумну групу осіб" можна називати "урядом технократів".

 

У свою чергу Гончарук заявив, що юридичну оцінку ухваленого рішення він "залишить юристам", а для нормальної роботи міністерства "міністру має бути комфортно працювати з в.о. Держсекретаря".

 

"Глава МОЗ повинна мати можливість сформувати собі команду. І я буду її в цьому підтримувати, хоча не завжди поділяю її вибір ... З приводу поведінки окремих нових людей, які прийшли в МОЗ - я вивчаю ситуацію. Незабаром дам цим подіям відповідну оцінку", - додав Гончарук.

 

 Гончарук також заявив, що Інну Солодку призначено тимчасово.

 

Дослівно: "На наступному тижні ми оголосимо чесний конкурс на посаду Держсекретаря МОЗ. Сподіваюсь, ним стане людина, яка зможе подивитись на ситуацію не упереджено і зняти існуючий публічний конфлікт", - додав Гончарук.

 

Деталі: Також прем'єр заявив, що "особисто підтримує і буде підтримувати багато ініціатив започаткованих командою Супрун".

 

"Проте, це не означає що нова команда повинна утриматись від аналізу їх результатів і внесення коректив з метою підвищення ефективності системи", - додав Гончарук. 

 

Ірина Литовченко, яка мала виконувати обов'язки держсекретаря, підтвердила звільнення Янчука.

 

Раніше Супрун заявляла, що Скалецька бере собі в радники людей «від фарммафії»