Від США до Нафтогазу пропонували людину, що працювала з Януковичем

16:35, 12.10.2019
Від США до Нафтогазу пропонували людину, що працювала з Януковичем

(фото з відкритих джерел)

Управлінець нафтової галузі Роберт Джозеф Бенш, якого міністр енергетики США Рік Перрі пропонував радником до наглядової ради Нафтогазу, раніше співпрацював з президентом-утікачем Віктором Януковичем і міністром енергетики часів Януковича Юрієм Бойком.
 
Про це повідомляє Associated Press.
 
За інформацією видання, 52-річний Бенш також перебільшував свої військові заслуги. Він стверджував, що був членом найбільш елітних військових частин США: армійських рейнджерів, Сил спеціальних операцій та надсекретної антитерористичної групи - спецпідрозділу Дельта.
 
Дані, які отримали відповідно до Закону про свободу інформації, показують, що військова кар'єра Бенша тривала менше за 5 років, майже весь час він служив у Національній гвардії. До того ж, активна служба тривала декілька місяців.
 
Згідно з інформацією з соцмереж та особистого сайті Бенша, він понад 20 років працював у нафтовій і газовій галузі в Україні та інших країнах.
 
Роберт Бенш працював енергетичним радником уряду України під час президентства Януковича. Також він співпрацював з тодішнім міністром енергетики України та колишнім віцепрем'єр-міністром Юрієм Бойком.
 
Крім того, до Януковича Бенш був головою та гендиректором компанії Carpatsky Petroleum в Україні.
 
Він також зареєстрований у ділових записах як директор Pelicourt Limited, компанії, зареєстрованої на Кіпрі, яка є найбільшим акціонером компанії з Х'юстона Cub Energy. Cub Energy цікавилася 9 ліцензіями на нафту та газ в Україні, згідно з її річним звітом за 2018 рік.
 
Раніше міністр енергетики США Рік Перрі закликав президента України викорінити корупцію і підштовхував новий уряд країни до змін у Нафтогазі. Перрі просив українську владу розширити наглядову раду Нафтогазу й включити до неї американців.
 
Зокрема міністр енергетики США рекомендував Роберта Бенша, Майкла Блейзера, українсько-американського бізнесмена з Техасу. Перрі також запропонував Деніеля Єргіна, Пулітцерівського лауреата, робота якого зосереджена на глобальній енергетичній галузі, та Карлоса Паскуаля, колишнього посла США в Україні за часів адміністрацій Клінтона та Буша.