Бігун з Кенії став першим, хто подолав 42 км менше ніж за 2 години (відео)

15:27, 12.10.2019
Бігун з Кенії став першим, хто подолав 42 км менше ніж за 2 години (відео)

Бігун з Кенії Еліуд Кіпчоґе став першою в історії людиною, яка подолала марафонську дистанцію (42 кілометри 195 метрів) менше ніж за дві години. Його результат - 1 година, 59 хвилин і 40,2 секунди.
 
Як повідомляє ВВС, упродовж дистанції кенійцю допомагали кілька десятків пейсмейкерів та навіть автомобіль, який може стріляли лазерними променями, щоб допомогти досягти результату, який багато хто вважав неможливим.
 
Кіпчоґе показав такий результат під час марафону в Відні. Він не входить у програму Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), а був організований спеціально для подолання двогодинної позначки.
 
Через це він не буде визнаний світовим рекордним часом.
 
У 2017-му Кіпчоґе вже намагався пробігти цей марафон менш ніж за дві години, проте тоді його результат був 2 години 25 секунд. 
 
Світовий рекорд у марафоні, ратифікованому Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF), також належить Кіпчоґе. У вересні 2018 року він пробіг цю дистанцію в Берліні за 2 години 1 хвилину і 39 секунд.
 
Кіпчоґе - олімпійський чемпіон 2016 року в марафоні. Він також чотири рази ставав переможцем Лондонського марафону та здобував чимало інших нагород світового рівня.