Кримські окупанти посадили активіста Приходька під варту

20:54, 10.10.2019
Кримські окупанти посадили активіста Приходька під варту

Схопленого в окупованому Росією Криму проукраїнського активіста Олега Приходька "заарештували" на 2 місяці.

 

Про це повідомляє група "Кримська солідарність" у Facebook

 

 "Клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено. Олег Приходько залишиться в СІЗО до 10 грудня 2019 року", - сказано в повідомленні.

 

Приходько наполягав на тому, що нібито знайдені в його будинку вибухові речовини та інше є підкинутими в ході слідчо-розшукових заходів. Свою провину заперечує.

 

"Нічого робити мені, терактами займатися? У мене два гаража, вони (співробітники) хотіли один оглядати... Для мене стало несподіванкою, коли вони стали діставати речі, яких у мене взагалі не було ніколи... Нехай відбитки знімуть з усього. Це моя майстерня, вона відкритою залишалася, туди хто завгодно міг зайти", - зазначив Приходько.

 

Нагадаємо, прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження щодо незаконного затримання в анексованому Криму проукраїнського активіста Олега Приходька.

 

«За фактом незаконного позбавлення волі громадянина України на території тимчасово окупованого півострова, прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі)», — йдеться у повідомленні.

 

Речниця прокуратури Автономної Республіки Крим зазначила, що підставою для відкриття справи стало звернення представника президента України в Криму Антона Кориневича.

 

Як повідомляла УМ,  в Криму окупанти затримали проукраїнського активіста Приходька та його дружину Людмилу.

 

Російські силовики звинувачують затриманого в анексованому Криму проукраїнського активіста Олега Приходька в тероризмі.