Зеленський виступає за тимчасову заборону продажу сільськогосподарської землі іноземцям

17:49, 10.10.2019
Зеленський виступає за тимчасову заборону продажу сільськогосподарської землі іноземцям

Президент України Володимир Зеленський виступив за тимчасову заборону продавати сільськогосподарську землю іноземцям після скасування мораторію на продаж землі.

 

Про це Зеленський повідомив під час прес-марафону 10 жовтня.

 

«Ситуація із земельним законом складна. Я знайшов час і зустрівся з багатьма фермерами, я їх почув, «червоні лінії» побачили… Зараз я кажу, що ні у якому разі не можна нести цей закон до Верховної Ради», — повідомив Зеленський.

 

Він зазначив, що необхідно розробити новий закон про ринок сільгоспземель.

 

«Ми повинні зробити закон, де українець може вільно розпоряджатися своєю землею. Українець, громадянин України. Він має бути власником. Він повинен мати пільги, якщо він працюватиме на цій землі», — додав Зеленський.

 

Він наголосив, що протягом певного часу сільськогосподарську землю в Україні потрібно продавати виключно українцям.

 

«Потім вже можна відкрити ринок землі іншим іноземним компаніям, які будуть працювати на цій землі», зазначив Зеленський.

 

Водночас Зеленський додав, що існує проблема з тими іноземними компаніями, які вже зараз орендують українську землю. Президент наголосив, що це питання потрібно вирішити та врегулювати у новому законі про ринок землі.

 

Як повідомляла УМ, відповідно до останніх соціологічних опитувань групи «Рейтинг», 73% українців не підтримують запровадження ринку землі. У вересні опитування про ставлення до ринку землі проводив фонд «Демократичні ініціативи». Відповідно до результатів цього опитування, 56% громадян підтримували право українців на продаж землі, а 28% були проти цього.