Міський зоопарк Черкас називатиметься тепер «Рошен» (відео)

08:21, 09.10.2019
Міський зоопарк Черкас називатиметься тепер «Рошен» (відео)

(фото: Facebook зоопарку)

У Черкасах міський зоологічний парк змінить свою назву на Черкаський міський зоологічний парк Roshen.
 
Таке рішення сьогодні на сесії ухвалили депутати Черкаської міської ради, повідомляє місцеве видання "Zmi.ck.ua".
 
 ''Зоопарк залишається у комунальній власності міста і все, що буде там впроваджуватись, також залишатиметься у власності громади. Це лише видозміна назви", - розповів директор зоопарку Євгеній Ван.
 
Юристи міської ради зауважили, що під час відкриття оновленої експозиції, міською владою була підписана угода, тож таке перейменування є ратифікацією такої угоди.
 
Також Євгеній Ван анонсував, що у зоопарку планується проведення реконструкції озера, будівництво дитячих майданчиків на території, будівництво експозиції для азійських тварин, будинку приматів та експозиції для пінгвінів.
 

До речі, корпорації "Рошен" стала спонсором Черкаського зоопарку, який недавно відзначив своє 40-річчя, три роки тому. Тоді було розпочато будівництво експозиційного комплексу для хижих тварин "Земля ведмедів і вовків" вартістю більше 20 мільйонів гривень.
 
На 4 тисячах 865 квадратних метрах збудовали експозиційні вольєри для ведмедів і вовків, басейн для річкових видр, вольєр для перетримки, приміщення для зимівлі тварин, господарчий блок з боксами для автомобілів і котельню, були проведені роботи з благоустрою території і облаштування дитячого майданчика.
 
Пізніше у зоосаду Черкас збудували комплекс "Мадагаскар", а цієї осені здали в експлуатацію ще й нову експозицію для копитних тварин. 
 
У наступні роки корпорація "Рошен" обіцяє виділити на розвиток Черкаського зоопарку 300 млн грн.