Патрульні з Одеси, які кийками били затриманих, отримали підозру в катуванні (відео)

14:28, 08.10.2019
Патрульні з Одеси, які кийками били затриманих, отримали підозру в катуванні (відео)

(кадр відео)

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань в місті Миколаєві повідомили про підозру в катуванні двом інспекторам патрульної поліції Одеської області.
 
Як повідомляє ДБР, за даними слідства, в кінці травня 2019 року підозрювані співробітники поліції патрулювали в районі Одеського залізничного вокзалу.
 
Уночі вони незаконно затримали двох нетверезих чоловіків та проти їх волі доставили до опорного пункту поліції.
 
Причиною затримання була начебто підозра у крадіжці золотого ланцюжка, у вчиненні якої правоохоронці примушували зізнатися затриманих.
 
Для отримання потрібних свідчень та зізнання у вчиненні крадіжки, поліцейські принижували одного із затриманих, застосовували щодо нього психологічний тиск, погрожували розправою та завдавали численних ударів гумовим кийком.
 

Інцидент розслідують за статтею "катування".
 
У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до десяти років.
 
Зазначимо, в липні в Кропивницькому 51-річний чоловік помер після затримання його патрульними. Поліція і прокуратура заявляла, що розслідує загибель чоловіка і вона нібито не пов'язана із затриманням. Проте за словами свідків, патрульні застосували силу до чоловіка - вони побили його палицями і бризнули йому в обличчя з газового балончика.