Рябошапка призначив Трепака на посаду заступника Генерального прокурора

10:18, 08.10.2019
Рябошапка призначив Трепака на посаду заступника Генерального прокурора

(УНІАН)

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 8 жовтня 2019 року підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником Генерального прокурора.

 

Про це повідомляє прессдужба ГПУ

 

У 2016 році Віктор Трепак передав до Національного антикорупційного бюро документи, що підтверджують незаконні виплати "Партією регіонів" готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців ("чорна бухгалтерія" ПР).

 

"Розглядаю нову посаду як унікальну можливість реалізувати свій потенціал з найбільшим ефектом для тієї справи, якою займався впродовж останніх майже двадцяти років. Наразі йде формування нової правоохоронної системи України, у якій прокуратура відіграватиме ключову роль",- написав Трепак у Фейсбук.


Він також зазначив, шо прокурорська діяльність для нього є новою.

 

"Але думаю освоїти її максимально швидко, з урахуванням того, що моя попередня діяльність у правоохоронній сфері була безпосередньо пов'язана у тому числі з діяльністю прокуратури", - зазанчив Трепак.

 

 

 

Віктор Трепак у 1997 закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, а в 2002 році - Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство».

 

З 2000 року був призваний на військову службу в органи Служби безпеки України, де проходив її на оперативних і керівних посадах.

 

З 2015 по 2016 роки Віктор Трепак займав посаду першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

 

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року - професор кафедри Національної академії Служби безпеки України, а з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року - доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Кандидат юридичних наук. Учасник бойових дій на Сході України.

 

Читайте також: НАБУ підтвердила справжність "амбарної книги" Партії Регіонів