У Станиці Луганській активісти влаштували автопробіг проти розведення військ (відео)

10:51, 06.10.2019
У Станиці Луганській активісти влаштували автопробіг проти розведення військ (відео)

(фото 5 каналу)

Проти плану розвести війська в Петрівському і Золотому виступили на Луганщині. Активісти влаштували автопробіг у Станиці Луганській, де сторони відвели свої сили наприкінці липня.

 

До акції долучилися зо три десятки автівок, які рушили під українськими стягами.

 

Колона зупинилася на КПВВ, де усі учасники гуртом заспівали гімн та розгорнули 40-метровий прапор. Стяг передали з Луганська.

 

Із ним зустрічали мешканців тимчасово окупованого міста, які прямували через пункт в'їзду-виїзду. У патріотичному автопробігу узяли участь мешканці понад десятьох регіонів Луганщини, а також жителі столиці та Полтави.

 

 

 

"Був розроблений та замовлений нашими луганчанами, які зараз, на жаль, проживають в окупації. Але вони замовили прапор, виготовили і надіслали в нашу колекцію прапорів. Кажуть, коли Україна буде повертатися до Луганська, щоб обов'язково цей прапор був попереду", – показав стяг голова Станично-Луганської РДА Юрій Золкін. 

 

"Звільнення окупованих територій дуже дорого нам дається. Дуже великою кров'ю. І відступати – це такий буде плювок в обличчя військових і на їхні могили, що це кощунство! Так не можна робити. Тільки вперед! Якщо хоч крок ми назад відступимо, бойовий дух війська впаде, і ми можем втратити державу", – наголосив учасник акції Валентин.

 

Нагадаємо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що на переговорах у Мінську ТКГ домовилася про розведення військ у Петрівському та Золотому.