Денісова просить Москалькову перевірити стан двох ув'язнених українців

11:28, 04.10.2019
Денісова просить Москалькову перевірити стан двох ув'язнених українців

Людмила Денісова

Українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської омбудсменки Тетяни Москалькової щодо стану українців Рефата Алімова й Олександра Шумкова.

 

Про це Денисова написалау  Facebook.

 

"Терміново підготувала звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо дотримання прав українських громадян, які перебувають в місцях несвободи на території Росії. Звернулася у зв'язку з погіршенням стану здоров’я Рефата Алімова, який перебуває в СІЗО Ростовської області РФ", - написала вона.

 

Денисова також зазначила,  що за отриманою інформацією, Рефат поскаржився на сильні болі в області нирок під час судового засідання 2 жовтня цього року.

                                                                Рефат Алімов

Інше звернення стосується Олександра Шумкова, який утримується у виправній колонії в Тверській області РФ. Під час зустрічі зі своїм адвокатом Олександр повідомив про посилення фізичного та морально-психологічного тиску на нього з боку співробітників колонії. Крім того, є інформація щодо погіршення стану його здоров’я", - повідомила Денисова.

                                                                                      Олександр Шумков

Українська уповноважена з прав людини "попросила Тетяну Москалькову перевірити вищевказану інформацію та вжити заходи з метою відновлення прав громадян України, а також, забезпечити проведення відповідного медичного обстеження та лікування".

 

Як повідомляла УМ, в Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Натоміть Росії були видані 35 засуджених, 11 з них були помилувані, 19-м скасовано запобіжний захід, двоє вже перебували на волі, одного було передано російській стороні раніше. Одним з переданих був Володимир Цемах.